Randprogramma

CREA zal tijdens In De Diamantfabriek gevuld worden met verschillende performances door het hele gebouw. Het randprogramma zal je verleiden en verspreiden. Houd onze Facebook en website in de gaten voor meer informatie.

Seventy-two
Bervoets & Nijenhuis

Op In De Diamantfabriek presenteert het makersduo Bervoets & Nijenhuis een performance van hun nieuwe voorstelling ‘Seventy-two’. Daarnaast heeft het makersduo speciaal voor de generatie uit ‘Seventy-two’ het volgende bedacht:

Burn-out beurs 
Hier is het mogelijk om een welverdiende schouderklop of knuffel te ontvangen, een korte massage of liefkozende woorden te krijgen, een goeie trap onder je kont of iemand die je goed door elkaar schudt, even te gaan liggen of je flink te bezatten bij het tequila barretje.

One-second dating event
Dit zal bestaan uit drie tafels die in het midden zijn afgedekt met een opklapbare plaat. Je mag aan een kant plaatsnemen en je eventuele nieuwe lover één seconde in de ogen kijken. Besluit je allebei om elkaar beter te leren kennen, dan krijg je van hen allebei een kaartje met vijf euro korting, om hand in hand onze voorstelling elders in het land nog een keer te bekijken.

Middelmatige poolparty zonder doelen
Hier kun je gebruikmaken van onze drie opblaasbare zwembaden, zwembanden en een grasmat. Alles is echter net te koud, net niet opgeblazen genoeg en de muziek staat net te zacht. Het is niet de bedoeling je toekomstdromen te bespreken, foto’s te maken voor je instagramaccount of extreem hard te lachen. Het is dan ook aan jou te blijven of te gaan, ons maakt het niet uit.

Het Documentaire Instituut Amsterdam (DIA)

Alle films die tijdens In De Diamantfabriek worden getoond zijn gemaakt door studenten aan het DIA:

'In de kleuterschool van het voormalig kloostercomplex aan het Cornelis Troostplein verzorgt het Documentaire Instituut Amsterdam academisch media onderwijs. In gebouw de Tulp richt het DIA, in nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, zich op de methode van practice based learning. Naast onderzoek naar de diverse vormen van media leren deelnemers aan de programma’s de mogelijkheden van visuele methoden en technieken. Het DIA ondersteunt en faciliteert ook wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s met visuele componenten.'

Dit filmprogramma is samengesteld in samenwerking met Hilbert Kamphuisen.